Handlekurven er tom.
Studietilbud /

Strategisk salg

'Alle' er enige at en bedrifts evne til å håndtere relasjonen med det markedet man jobber i, er viktigere enn noen gang. Endringer i markedet skjer raskere enn før; kjøperne blir stadig mer profesjonelle, ny teknologi påvirker 'gamle' måter å selge på, og strukturelle endringer i markedet resulterer i stadig færre og større kunder. Dette medfører krevende kunder, og større konkurranse.

 • Kursinnhold

  De fleste salgsmiljøer sliter med å ta endringene innover seg, og møter mange av disse utfordringene med gamle tilnærminger. I de siste årene har det utviklet seg et fokus på at salg må ta en mer strategisk rolle for å møte disse utfordringene, og i dette todagerskurset vil vi ha en praktisk tilnærming for hva dette betyr for bedriften.

  Å kalle strategisk salg «en ny metode å selge på», blir for snevert. Det forutsetter at fokuset kun er på kunden man selger til. Strategisk salg handler om hvordan salg henger sammen med bedriftens strategiske plan, hvordan salg har en jobb som markedsførere på vegne av sine kunder internt i bedriften, og hvordan teknologi kan hjelpe og effektivisere salgsprosessen. I tillegg handler det om hvordan salg må fokusere på sluttbrukeren, og ikke bare på den kunden som kjøper produktet eller tjenesten. 

  Derfor er det viktig å se på inndelingen av kunder på andre måter enn styrt av størrelse på omsetning, hvor både teknologi og strategiske aspekter spiller inn, og skaper en ny grov inndeling i direkte kanaler; tradisjonelle små/mellomstore kunder, store kunder og strategiske kunder. 

  Viktige temaer:

  • Koordineringen mellom salgsfunksjonen og bedriftsstrategien
  • Ledelse og håndtering av kundeporteføljen 
  • Innsamling av markedsinformasjon
  • Intern integrasjon
  • Intern markedsføring
  • Strukturelle endringer i salg


  Dette kurset er ett av flere som inngår i Høyskolen Kristiania sitt videreutdanningstilbud «Professional Programs»Du kan se hele kursmenyen her. 

Lukk
 • Kursets kompetansemål

  Etter avsluttet kurs vil du være i stand til å se hvordan du som salgsleder eller selger, konkret kan jobbe med egen utvikling i forhold til strategisk salg, og hvordan du skal kunne utvikle et sagsmiljø som en strategisk funksjon.

Lukk
 • Hvem passer kurset for?

  Dette todagerskurset er tilpasset både salgsledere og selgere innen bedrifts til bedrifts (B2B) segmentet.

Lukk
 • Praktisk gjennomføring

  Dato:  Tirsdag 04. april - onsdag 05. april

  Klokkeslett: 09.00 - 15.00 begge dager

  Sted: Christiania Qvartalet Møtesenter

  Gjennomføringssform: I dette todagerskurset vil det teoretiske grunnlaget for strategisk salg brukes som et bakteppe for en praktisk tilnærming gjennom eksempler, caseøvelser og diskusjoner. Dette gjør at du ikke bare vil lære teorien, men også forstå hvordan du kan sette teori ut i praksis. 

Lukk
 • Kursleder: Erik Mehl

  Erik Mehl er utdannet bedriftsøkonom fra Handelsakademiet i 1987, Sivilmarkedsfører fra Norges Markedshøyskole i 1992, og har en Master of Management grad fra handelshøyskolen BI i 1999. I tillegg har han en Executive MBA fra ESCP Europe i 2007. 

  Mehl har 20 års praktisk erfaring innen salg og markedsføring, blant annet som selger og salgsleder i IT bransjen, både innen B2C og B2B. Her jobbet han både med salg til storkunder, og salg til forhandlere. Han har jobbet som markedsdirektør ved Handelshøyskolen BI i 10 år, og også vært markedsdirektør innenfor  IT bransjen. 

  Han har også hatt flere styreverv og er en aktiv foredragsholder. I 2011 ble han nominert til årets foredragsholder hos ANFO (Annonsørforeningen), og har jobbet ved Høyskolen Kristiania siden 2012 - som studieleder og som høyskolelektor i Salg og Salgsledelse. Mehl er også doktorgradsstudent ved Handelshøyskolen ved Universitetet i Stavanger, hvor han forsker på salgsrelaterte emner.

Lukk
 • Kursvalg


  • Kurs
   • Kurskode Kurs     Pris a
    8006
    Strategisk salg 'Alle' er enige at en bedrifts evne til å håndtere relasjonen med det markedet man jobber i, er viktigere enn noen gang. Endringer i markedet skjer raskere enn før; kjøperne blir stadig mer profesjonelle, ny teknologi påvirker 'gamle' måter å selge på, og strukturelle endringer i markedet resulterer i stadig færre og større kunder. Dette medfører krevende kunder, og større konkurranse. Les mer
    11.900,- Velg
 • Gode grunner for å delta

  ✔ Få undervisning av høyskolelektor, doktorgradsstipendiat og kursansvarlig Erik Mehl

  ✔ En kombinasjon av teoretisk innsikt og praktiske eksempler

  ✔ Relevante diskusjoner med bransjekollegaer 

  ✔ Plattform for networking

Lukk
 • Bli kjent med Professional Programs

  Professional Programs er intensive todagerskurs med akademisk forankring og konkret praktisk relevans. Kursmenyen har et bredt spekter, og du kan velge mellom todagerskurs innen salg, markedsføring, innovasjon, ledelse og HR- og personalledelse. 

  I denne korte filmen får du en innføring i hva Professional Programs er. Ta gjerne en titt, og klikk her hvis du ønsker å se hele kursmenyen. 

Lukk