Handlekurven er tom.
Studietilbud /

Sosialt salg

Salg gjennom sosiale medier, har blitt kalt 'keiserens nye klær' i mange salgsmiljøer. Denne formen for salg har lenge vært en suksessfull strategi for mange bedrift til sluttbruker (B2C) miljøer, mens mottakelsen i bedrift til bedrift (B2B) miljøer ikke har sett den samme trenden.

 • Kursinnhold

  Både praktikere og forskere har brukt mye fokus, og mange år, på å finne de elementene som påvirker en selgers resultater i størst grad. I mange år har man vært opptatt av hvordan selgers sosiale nettverk (ikke sosiale medier) påvirker resultatet. Et sosialt nettverk er teknologiuavhengig, og defineres som et komplekst mønster av mellommenneskelige bånd som fungerer som en kanal for informasjon og ressursflyt. Disse båndene har gitt selgere tilgang på ny informasjon til kundereferanser og hjelp til å kontakte potensielle kunder, og dermed hatt en positiv påvirkning på selgerens resultater. 

  Dette todagerskurset vil se på sosialt salg i B2B miljøer – og, gjennom praktiske eksempler og forskning – ha en pragmatisk tilnærming til hvor viktig dette er for salgsfunksjonen. Salg gjennom sosiale medier handler om hvordan selgere i B2B miljøer bruker sosiale medier-teknologi for å bygge en relasjon til nye/potensielle kunder, samt holde kontakten med eksisterende. Flere store aktører innen CRM-teknologi som Saleforce og Oracle, har inkludert sosiale medier i sine løsninger under navn som e-CRM, eller social-CRM. Med sosiale nettverk som bakteppe, fokuserer vi i dette programmet på hvilken rolle sosiale medier spiller, og hvilke områder de dekker. 

  Viktige temaer:

  • Endring av salg gjennom selgerens rolle i sosiale nettverk
  • Hva sier forskningen om bruken av sosialt salg?
  • Er det noen teknologier som fungerer bedre enn andre i sosialt salg?
  • Hvordan endrer sosialt salg selgerens rolle og aktivitet?
  • Hvordan måle effekten av sosialt salg?


  Dette kurset er ett av flere som inngår i Høyskolen Kristiania sitt videreutdanningstilbud «Professional Programs»Du kan se hele kursmenyen her. 

Lukk
 • Kursets kompetansemål

  Etter avsluttet kurs, vil du være i stand til å vurdere om sosiale medier vil fungere for deg som selger, eller for ditt salgsmiljø i bedriften, og hvilke type tiltak som erfaringsmessig har størst effekt.

Lukk
 • Hvem passer kurset for?

  Alle som ønsker å tilegne seg kunnskap om sosialt salg.

Lukk
 • Praktisk gjennomføring

  Dato:  Onsdag 01. februar - torsdag 02. januar

  Klokkeslett: 09.00 - 15.00 begge dager

  Sted: Christiania Qvartalet Møtesenter

  Gjennomføringssform: Kurset gjennomføres med en kombinasjon av undervisning, gjennomgang av praktiske eksempler, caseøvelser og diskusjoner. Dette gjør at du ikke bare vil lære teorien bak sosialt salg, men også forstå hvordan du kan sette teori ut i praksis. 

Lukk
 • Kursleder: Erik Mehl

  Erik Mehl er utdannet bedriftsøkonom fra Handelsakademiet i 1987, Sivilmarkedsfører fra Norges Markedshøyskole i 1992, og har en Master of Management grad fra handelshøyskolen BI i 1999. I tillegg har han en Executive MBA fra ESCP Europe i 2007. 

  Mehl har 20 års praktisk erfaring innen salg og markedsføring, blant annet som selger og salgsleder i IT bransjen, både innen B2C og B2B. Her jobbet han både med salg til storkunder, og salg til forhandlere. Han har jobbet som markedsdirektør ved Handelshøyskolen BI i 10 år, og også vært markedsdirektør innenfor  IT bransjen. 

  Han har også hatt flere styreverv og er en aktiv foredragsholder. I 2011 ble han nominert til årets foredragsholder hos ANFO (Annonsørforeningen), og har jobbet ved Høyskolen Kristiania siden 2012 - som studieleder og som høyskolelektor i Salg og Salgsledelse. Mehl er også doktorgradsstudent ved Handelshøyskolen ved Universitetet i Stavanger, hvor han forsker på salgsrelaterte emner.

Lukk
 • Kursvalg


  • Kurs
   • Kurskode Kurs     Pris a
    8007
    Sosialt salg Salg gjennom sosiale medier, har blitt kalt 'keiserens nye klær' i mange salgsmiljøer. Denne formen for salg har lenge vært en suksessfull strategi for mange bedrift til sluttbruker (B2C) miljøer, mens mottakelsen i bedrift til bedrift (B2B) miljøer ikke har sett den samme trenden. Les mer
    11.900,- Velg
 • Gode grunner for å delta

  ✔ Få undervisning av høyskolelektor, doktorgradsstipendiat og kursansvarlig Erik Mehl

  ✔ En kombinasjon av teoretisk innsikt og praktiske eksempler

  ✔ Relevante diskusjoner med bransjekollegaer 

  ✔ Plattform for networking

Lukk
 • Bli kjent med Professional Programs

  Professional Programs er intensive todagerskurs med akademisk forankring og konkret praktisk relevans. Kursmenyen har et bredt spekter, og du kan velge mellom todagerskurs innen salg, markedsføring, innovasjon, ledelse og HR- og personalledelse. 

  I denne korte filmen får du en innføring i hva Professional Programs er. Ta gjerne en titt, og klikk her hvis du ønsker å se hele kursmenyen. 

Lukk