Handlekurven er tom.
Studietilbud /

Merkevarestrategier

Merkevarestrategi handler grunnleggende om å oppnå positive forretningseffekter for din bedrift og din merkevare. Meld deg på dette todagerskurset hvor målet er at du skal lære å utvikle slagkraftige strategier for å differensiere merkevaren fra konkurrentene, og å lykkes med vekststrategier.

 • Kursinnhold

  Merkevarestrategi er en viktig del av forretningsstrategien til mange bedrifter, og spiller en nøkkelrolle i å utvikle konkurransefortrinn i markedet. En årsak til dette er at merkestrategi er anvendbart i alle sektorer, ulike bransjer og bedrifter. Dette todagerskurset er relevant for deg som jobber i både b2b og b2c bedrifter, og både for produkt- og servicenæringer.

  En annen årsak til at dette kurset er relevant, er fordi det grunnleggende handler om hvordan man skal differensiere bedriftens tilbud fra konkurrenter, og skape økonomisk merverdi. Videre vil kurset se på perspektiver man finner i grunnleggende merkevareledelse, og lære deg hvordan du kan benytte denne kunnskapen til å utvikle solide strategier. 

  Typiske strategier vil handle om; å skape vekst, differensiere seg fra konkurrenter og forbli relevante for kundene, oppnå økt merkelojalitet hos kundene, lykkes med internasjonal ekspansjon, samt å drive merkevarene mer effektivt. Fokuset i Merkevarestrategier er på utvalgte temaer i merkestrategi som ledere bør kjenne til og ha i sin strategiske verktøykasse.

  Viktige temaer:

  • Merkeposisjonering
  • Merkeutvidelser
  • Merkeallianser
  • Internasjonal merkestrategi
  • Merkeporteføljestrategi


  Dette kurset er ett av flere som inngår i Høyskolen Kristiania sitt videreutdanningstilbud «Professional Programs»Du kan se hele kursmenyen her. 

Lukk
 • Kursets kompetansemål

  Etter avsluttet kurs vil du ha praktisk og konkret kunnskap om ulike verktøy for utvikle dine merkestrategier. Du vil også være i stand til å utvikle bedre og mer slagkraftige strategier for din merkevare.

Lukk
 • Hvem passer kurset for?

  Alle som ønsker en mer slagkraftig og strategisk tilnærming til utvikling av merkevarer. 

Lukk
 • Praktisk gjennomføring

  Dato: Torsdag 17. januar - onsdag 18. januar

  Klokkeslett: 09.00 - 15.00 begge dager

  Sted: Christiania Qvartalet Møtesenter

  Gjennomføringssform: Kurset gjennomføres med en kombinasjon av undervisning, gjennomgang av praktiske eksempler og diskusjoner. Deltakerne vil også kunne jobbe med egne cases (merker) i oppgaver og øvelser. Dette gjør at du ikke bare vil lære teorien, men også forstå hvordan du kan sette teori ut i praksis.

Lukk
 • Kursleder: Lars Erling Olsen

  Professor Lars Erling Olsen er en av de ledende nasjonale ekspertene på merkevareledelse, markedskommunikasjon og forbrukeratferd. Han jobber til daglig som instituttleder på Høyskolen Kristiania. 

  Olsens forskning har særlig vært knyttet til merkevarestrategi, markedskommunikasjon og forbrukerpsykologi. Han har i tilknytning til dette publisert en rekke vitenskapelige artikler i internasjonale vitenskapelige tidsskrifter.

  Han er siviløkonom fra NHH, har en doktorgrad fra BI og leder institutt for markedsføring ved Høyskolen Kristiania.

  Lars Erling har 15 års erfaring med praktisk merkevarebygging – som ansatt i dagligvareindustrien – og som strategikonsulent for noen av Norges mest kjente merkevarer i ulike bransjer. Olsen har også deltatt i og drevet en rekke bedriftsinterne merkevareskoler i Norge og Norden. Han er medforfatter på bestselgeren «Merkevareledelse», og er fast spaltist på fagnettstedet «Kampanje».

Lukk
 • Kursvalg

  Dette todagerskurset forutsetter at deltakerne har grunnleggende kunnskaper om merkevarebygging – enten gjennom praksis eller etter først å ha gjennomført «Merkevareledelse». 


  • Kurs
   • Kurskode Kurs     Pris a
    8001
    Merkevarestrategier Merkevarestrategi handler grunnleggende om å oppnå positive forretningseffekter for din bedrift og din merkevare. Meld deg på dette todagerskurset hvor målet er at du skal lære å utvikle slagkraftige strategier for å differensiere merkevaren fra konkurrentene, og å lykkes med vekststrategier. Les mer
    11.900,- Velg
 • Gode grunner for å delta

  ✔ Få undervisning av Professor, forfatter og kursansvarlig Lars Erling Olsen

  ✔ En kombinasjon av teoretisk innsikt og praktiske eksempler

  ✔ Relevante diskusjoner med bransjekollegaer 

  ✔ Plattform for networking

Lukk
 • Bli kjent med Professional Programs

  Professional Programs er intensive todagerskurs med akademisk forankring og konkret praktisk relevans. Kursmenyen har et bredt spekter, og du kan velge mellom todagerskurs innen salg, markedsføring, innovasjon, ledelse og HR- og personalledelse. 

  I denne korte filmen får du en innføring i hva Professional Programs er. Ta gjerne en titt, og klikk her hvis du ønsker å se hele kursmenyen. 

Lukk