Handlekurven er tom.
Studietilbud /

Markedskommunikasjon

Markedskommunikasjon handler om hvordan en virksomhet kommuniserer verdifull informasjon til kunder og forbrukere. Økt kunnskap om fagområdet bedrer budskapsformidlingen, gir bedre resultater og kostnadsbesparelse.

 • Kursinnhold

  Enhver bedrift og organisasjon er avhengig av kommunikasjon med sine omgivelser. Uansett hva formålet med forretningen er, kommer både ansatte og andre grupper til å ha en oppfatning om bedriften. For å lykkes kan ikke andres oppfatninger overlates til tilfeldighetene – informasjonen som kommuniseres må systematiseres slik at oppfatninger blir påvirket i riktig retning. Evnen til å kommunisere effektivt gjør det lettere for mottakeren å forstå budskapet, og å påvirke en eller flere målgrupper. 

  Dette todagerskursets overordnede mål, er å få kunnskap om hvordan effektiv kommunikasjon øker den oppfattede verdi blant målgruppene. Grunnleggende spørsmål er: Hvem skal si hva til hvem? På hvilken måte? Gjennom hvilken kanal? Og med hvilken effekt? Når budskapet blir bedre mottatt av flere i målgruppen kan man forvente økt lønnsomhet og mer slagkraft i det som blir kommunisert. 

  Viktige temaer:

  • Kommunikasjonsprosessen 
  • Hvordan budskap blir utviklet og metoder for påvirkning
  • Hvordan budskap blir prosessert
  • Valg av mediekanaler og bruk av digitale plattformer
  • Effektmåling av kommunikasjonstiltak og kampanjer


  Dette kurset er ett av flere som inngår i Høyskolen Kristiania sitt videreutdanningstilbud «Professional Programs»Du kan se hele kursmenyen her. 

Lukk
 • Kursets kompetansemål

  Etter avsluttet kurs vil du kunne anvende relevante kommunikasjonsstrategier, og fatte bedre beslutninger i planlegging, gjennomføring og evaluering av markedskommunikasjon. Dette kan øke verdien av markedskommunikasjonen i din virksomhet. Du vil i tillegg få bedre kunnskap som kjøper av reklame- og kommunikasjonstjenester.

Lukk
 • Hvem passer kurset for?

  Alle som ønsker å øke verdien av markedskommunikasjonen i sin virksomhet.

Lukk
 • Praktisk gjennomføring

  Dato: Onsdag 15. februar - torsdag 16. februar

  Klokkeslett: 09.00 - 15.00 begge dager

  Sted: Christiania Qvartalet Møtesenter

  Gjennomføringssform: Kurset gjennomføres med en kombinasjon av undervisning, gjennomgang av praktiske eksempler, caseøvelser og diskusjoner. Dette gjør at du ikke bare vil lære teorien, men også forstå hvordan du kan sette teori ut i praksis. Fokus blir på utviklingen av kommunikasjonsplaner som gir konsistent budskapsformidling, ved å trene på konkrete og dagsaktuelle problemstillinger hentet fra norske markeder.

Lukk
 • Kursleder: Halldor Engilbretsson

  Halldor Engilbertsson, høyskolelektor ved Høyskolen Kristiania, er ekspert på markedskommunikasjon, forbrukeratferd og markedsplanlegging. Halldors forskning har vært knyttet til markedskommunikasjon i butikker, markedsorientering i reiseliv, sensorisk markedsføring og forbrukerbeslutningsprosesser, og vært publisert i vitenskapelige tidsskrifter. 

  Engilbertsson har Master i Internasjonal Markedsføring fra Universitetet på Island, er doktorgradsstudent på NHH, og er faglig studieleder for Bachelor i ledelse og servicestrategi ved  Høyskolen Kristiania. Han har erfaring med praktisk markedsplanlegging og kommunikasjon fra forlagsbransjen og diverse konsulentoppdrag. Halldor var finalist i Forskergrandprix 2014 – en forskerformidlingskonkurranse arrangert av Norges Forskningsråd. 

Lukk
 • Kursvalg


  • Kurs
   • Kurskode Kurs     Pris a
    8003
    Markedskommunikasjon Markedskommunikasjon handler om hvordan en virksomhet kommuniserer verdifull informasjon til kunder og forbrukere. Økt kunnskap om fagområdet bedrer budskapsformidlingen, gir bedre resultater og kostnadsbesparelse. Les mer
    11.900,- Velg
 • Gode grunner for å delta

  ✔ Få undervisning av høyskolelektor, forsker og kursansvarlig Halldor Engilbertsson 

  ✔ En kombinasjon av teoretisk innsikt og praktiske eksempler

  ✔ Relevante diskusjoner med bransjekollegaer 

  ✔ Plattform for networking

Lukk
 • Bli kjent med Professional Programs

  Professional Programs er intensive todagerskurs med akademisk forankring og konkret praktisk relevans. Kursmenyen har et bredt spekter, og du kan velge mellom todagerskurs innen salg, markedsføring, innovasjon, ledelse og HR- og personalledelse. 

  I denne korte filmen får du en innføring i hva Professional Programs er. Ta gjerne en titt, og klikk her hvis du ønsker å se hele kursmenyen. 

Lukk